Dick Schreuder dolgelukkig na doelpuntrijke overwinning: 'Echt een teamprestatie'

12-09-2022 22:59 Laatste update: 13-09-2022 07:29

PEC Zwolle won maandagavond op bezoek bij Jong AZ met 2-3. PEC kwam vlak na rust op een 2-1 achterstand maar knokte zich knap terug naar een overwinning. Zwolle-trainer Dick Schreuder spreekt van een teamprestatie.

PEC speelde een sterke wedstrijd, maar kwam vlak na rust op achterstand in Alkmaar. Schreuder zag zijn ploeg daarna vechten voor de overwinning, met succes. "We hebben ons echt als team laten zien, zeker in de fase rondom de 2-2 en 2-3", vertelt de trainer tegen ESPN. "Dit is echt een teamprestatie. Met vijf andere spelers. Die jongens hebben het ook echt goed opgepakt", vervolgde de oefenmeester met een brede glimlach.

Aanvoerder Bram van Polen was vol lof over zijn tegenstander. Jong AZ staat immer vijfde in de Keuken Kampioen Divisie. "Jong AZ is echt een goed team. We wisten dat het een heftig avondje zou worden op kunstgras. Heel lekker dat we hem dan over de streep trekken." Mede door de overwinning van Zwolle op Jong AZ staat PEC bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie.