Transfernieuws

'Manchester City gaat een poging doen om het contract van Sterling te verlengen'

'Manchester City gaat een poging doen om het contract van Sterling te verlengen'

26-11-2021 09:27 Laatste update: 09:50

Manchester City gaat een poging ondernemen om het contract van Raheem Sterling te verlengen. Dat is slecht nieuws voor FC Barcelona, dat geïnteresseerd leek in de 26-jarige Engelsman.  

Voor de Citizens is er, gezien het volgend jaar aflopende contract van Sterling, veel aan gelegen om de verbintenis te verlengen. Zo wordt voorkomen dat de vleugelflitser volgend jaar transfervrij vertrekt. Riyad Mahrez ontbreekt in januari door deelname aan de Africa Cup en als ook de Engelsman vertrekt, komt Pep Guardiola krap in zijn aanvallers te zitten. 

De oud-speler van Liverpool was in zijn laatste drie optredens trefzeker, nadat eerder zijn kansen op speeltijd verdampt leken onder de Spaanse manager. Hij scoorde tegen Club Brugge, Everton en Paris Saint-Germain. In dienst van het nationale elftal van Engeland behoort Sterling steevast tot één van de uitblinkers.  

Gareth Southgate, de coach van Engeland, is dan ook gecharmeerd van de buitenspeler en acht hem een onmisbare schakel in zijn elftal, zo schrijft The Telegraph. Ook voormalig City-aanvaller Shaun Wright-Phillips is lovend over Sterling: "Raheem zal altijd Raheem zijn. Hij is terug en scoort goals, en de manier waarop hij scoorde tegen Everton afgelopen weekend was de afronding van een spits." De voormalig international gelooft dat de beste vorm van Sterling nog moet komen.  

Alhoewel Sterling dit seizoen slechts vier wedstrijden in de Premier League vanaf het begin meespeelde, houdt FC Barcelona de situatie al een tijd in de gaten. Xavi geldt als grote bewonderaar van Sterling en ziet in hem een uitstekende versterking voor de Spaanse noodlijdende club. Een mogelijke contractverlening van de Engelsman bij City zal ongetwijfeld roet in het eten gooien voor de Blaugranas.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!