Breaking news

Duel PSV en Arsenal gaat definitief niet door, gebrek aan politiekrachten funest

Duel PSV en Arsenal gaat definitief niet door, gebrek aan politiekrachten funest

12-09-2022 14:12 Laatste update: 14:36
3

Het duel tussen Arsenal en PSV van aanstaande donderdag gaat alsnog niet door, meldt PSV via de officiële kanalen. Het gebrek aan politiekrachten wegens de uitvaart van koningin Elizabeth is dermate zorgwekkend dat besloten is de wedstrijd te verplaatsen. 

Engelse clubs leken groen licht te krijgen voor de Europese wedstrijden, maar de drukte in Londen zal lastig te overzien zijn en de stad heeft 10.000 politieagenten en -vrouwen opgeroepen om de veiligheid van de massa mensen te waarborgen. Vanwege deze grote oproep zijn er onvoldoende politiekrachten aanwezig om de Europese duels in goede banen te leiden. 

"De nationale autoriteiten in Groot-Brittannië hebben besloten dat er onvoldoende inzet van politiepersoneel mogelijk is vanwege de uitvaartdiensten van de Britse koningin Elizabeth in Londen", laat PSV via de officiële kanalen weten.

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij liet na het duel met RKC Waalwijk op zondag al weten dat de club nog in onwetendheid zat over de situatie. Ajax staat dinsdagavond tegenover Liverpool FC op Anfield, maar die wedstrijd lijkt vooralsnog door te gaan. Vanwege het uitstellen van het duel met Arsenal krijgt PSV de tijd om zich voor te bereiden op het duel met Feyenoord, dat aanstaande zondag plaatsvindt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!