Transfernieuws

Schouten en Zirkzee kennen trainer: oud-speler Thiago Motta (40) gepresenteerd

Schouten en Zirkzee kennen trainer: oud-speler Thiago Motta (40) gepresenteerd

12-09-2022 13:55

Bologna FC heeft de aanstelling van Thiago Motta bevestigd. De veertigjarige oud-speler volgt de ontslagen Sinisa Mihajlovic op en tekent een tweejarig contract in Bologna, waar onder meer Jerdy Schouten en Joshua Zirkzee actief zijn als speler. 

Bologna laat via de officiële kanalen weten dat Motta, als alles goed gaat, de komende twee jaar aan het roer staat bij de club. De inmiddels veertigjarige Braziliaan, die ook de Italiaanse nationaliteit heeft, kende een indrukwekkende carrière als speler. De verdedigende middenvelder kwam tussen 2001 en 2018 onder meer uit voor FC Barcelona, Internazionale en Paris Saint-Germain. De voormalig voetballer heeft met 82 wedstrijden in de Champions League de benodigde ervaring in grote wedstrijden. Motta was de afgelopen als trainer al actief bij het O19-elftal van PSG, Genoa en Spezia Calcio. 

De Italiaanse club presteert ondermaats en staat momenteel op een teleurstellende twaalfde plaats. De eerste echte krachtmeting volgt na de interlandperiode op 2 oktober: dan staat Bologna tegenover Juventus in de Serie A

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!