Opinie

Van Nistelrooij zegt dat PSV stappen maakt, maar het zijn stappen achteruit

"Van Nistelrooij zegt dat PSV stappen maakt, maar het zijn stappen achteruit"

12-09-2022 13:11 Laatste update: 14:53
2

Willy en René van de Kerkhof zijn allerminst onder de indruk van het huidge PSV. De gebroeders stellen dat de Eindhovenaren tegen RKC Waalwijk (1-0) door het oog van de naald zijn gesproken, maar benadrukken dat de zege uiteindelijk wel terecht was. Volgens de clubiconen van PSV wacht de week van de waarheid voor Ruud van Nistelrooij.

Dankzij een discutabele strafschop in de extra tijd trok PSV toch aan het langste eind tegen de Waalwijkers. "Het was zeer, zeer matig van PSV", steekt René van wal in gesprek met Omroep Brabant. "Het was een beetje PSV-onwaardig. Het spel was niet om aan te zien. Ik kan niet één speler opnoemen die zondag in vorm was, dus kom je goed weg in de laatste minuut. Maar die penalty, die had ik ook gegeven! Het was gewoon gevaarlijk spel van Hans Mulder in het strafschopgebied. Daar staat maar één straf op: een penalty."

PSV kwam aan het begin van het seizoen lof toe, onder meer nadat landskampioen Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met 3-5 over de knie werd gelegd. De laatste weken zijn de resultaten matig en was het dieptepunt de uitschakeling in de Champions League tegen Rangers FC. "PSV voetbalt op dit moment gewoon een stuk minder dan in het begin Van Nistelrooij zegt dat we stappen maken. Nou, ik denk stappen achteruit op dit moment."

Met Arsenal (donderdag) en Feyenoord (zondag) wachten in de komende week grote uitdagingen voor PSV. Willy is het met zijn broer eens. "Dit zijn twee wedstrijden waarbij het erom gaat. Dan kun je zien hoe ver je als elftal bent. Ik heb er wel vertrouwen in dat PSV langzaam maar zeker het spel gaat spelen dat we allemaal graag zien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!