Nieuws

Bayern-voorzitter: 'Blij met Lewandowski-transfer: investeren in de toekomst'

Bayern-voorzitter: 'Blij met Lewandowski-transfer: investeren in de toekomst'

12-09-2022 11:20

Herbert Hainer hoopt dat Robert Lewandowski op een hartelijk ontvangst kan rekenen wanneer hij met FC Barcelona terugkeert bij Bayern München. De voorzitter van Der Rekordmeister stelt dat de kou uit de lucht is tussen de Duitse grootmacht en de Poolse spits.

Na een transfersoap die zijn weerga niet kende, vertrok Lewandowski uiteindelijk naar FC Barcelona. Dinsdag treft hij met de Spanjaarden zijn voormalig werkgever in de Champions League. "Ik hoop, en dat is mijn grote wens, dat mensen aardig zijn tegen Robert en dat hij vriendelijk wordt ontvangen, want hij speelde acht jaar bij ons, scoorde veel doelpunten en besliste veel wedstrijden", zegt Hainer tegen Diario SPORT.

Na afloop van vorig seizoen maakte Lewandowski zijn vertrekwens kenbaar. "Uiteindelijk kreeg iedereen wat ze wilden: Robert kon naar Barcelona, Barcelona is blij met Lewandowski en we hebben geld om in onze toekomst te investeren. Iedereen moet zich op zijn gemak voelen en ik hoop dat onze fans hem zullen verwelkomen."

Van boosheid over de gang van zaken - Lewandowski forceerde een transfer - is volgens Hainer niet langer sprake. "Dat behoort al tot het verleden", aldus de bestuurder. "Alles is in orde tussen Robert en FC Bayern, we hebben gepraat en alles is in orde. We kijken uit naar de wedstrijd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!