Nieuws

Dost scoort, zoontje (4) kijkt voor het eerst toe: 'Het doet me meer dan ik dacht'

Dost scoort, zoontje (4) kijkt voor het eerst toe: 'Het doet me meer dan ik dacht'

12 september - 08:36
0

Bas Dost redde zondag FC Utrecht door in de slotfase tegen Vitesse te scoren en deed dat uitgerekend in de eerste wedstrijd die zijn vierjarige zoontje vanaf de tribune meekeek. De 33-jarige spits erkent dat het emotionele moment hem meer deed dan hij aanvankelijk had gedacht. 

"Ik had niet verwacht dat het me zoveel zou doen", stelde de spits na afloop, opgetekend door het Algemeen Dagblad. "Die blijdschap, dat plezier dat in zijn ogen stond. Het kan ook best aan die tijger (de clubmascotte, red.) hebben gelegen die hier op het veld rondloopt, hoor. Toch vermoed ik dat zijn enthousiasme ook wel wat met mijn doelpunt te maken heeft. Ja, dat doet je wel wat als vader."

Het duel tussen Vitesse en Utrecht hield niet over en ook Dost zelf gaf toe niet lekker in de wedstrijd te zitten. Het feit dat de vedette in de spitspositie staat, heeft ook zo zijn voordelen, stelt hij. "Weet je wat zo mooi is aan spits zijn? Je hoeft niet goed te spelen om toch belangrijk te zijn voor je elftal. Je weet: die ene kans komt altijd. En als je ’m dan maakt, zoals vandaag. Ja. Dan is dat heerlijk. Ik kan daar zo van genieten. Nog steeds."

De druk om te scoren, voelt Dost minder. "Als je niet scoort ben je een ongelooflijke eikel, zo redeneert de supporter", stelt de spits. "En dat vind ik ook terecht. Laat ze maar lekker schelden, ik raak daarvan niet uit mijn focus. Maar als je een lelijke wedstrijd in de slotfase dan uiteindelijk toch wint, zie je diezelfde mensen helemaal uit hun plaat gaan. Dat maakt dat juichen dan extra bijzonder", besluit Dost. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie