Nieuws

Taylor mag Reiziger bedanken na vrije trap: 'Michael zag waar de ruimtes lagen'

Taylor mag Reiziger bedanken na vrije trap: 'Michael zag waar de ruimtes lagen'

12-09-2022 08:26 Laatste update: 08:39

Kenneth Taylor mag Michael Reiziger bedanken voor de slimme vrije trap van Ajax in het duel met sc Heerenveen. De Amsterdammers waren met 5-0 te sterk voor de Friezen en stonden na een kwartier al op een 2-0 voorsprong door een goed uitgevoerde standaardsituatie. 

Dusan Tadic mocht van een meter of twintig aanleggen, maar koos voor een pass naar de zijkant in plaats van een schot of voorzet. Taylor pakte het cadeautje uit en schiette fraai binnen. Reiziger had gezien waar de ruimtes lagen en bedacht de variant op een training. "Michael is van de aanvallende standaardsituaties en had gezien waar de ruimtes lagen. Deze variant heeft hij vrijdag met de spelers getraind en dan is het prachtig als dat tot een doelpunt leidt", stelde trainer Alfred Schreuder na afloop, opgetekend door De Telegraaf

Ryan Gravenberch liet een gapend gat achter na zijn vertrek naar Bayern München, maar Taylor vult de positie vooralsnog ijzersterk in. Schreuder is tevreden over de middenvelder, die de laatste tijd ook in aanvallend opzicht veel brengt. "Hij is iemand die in zichzelf heeft geïnvesteerd en nu zijn plek heeft veroverd. Ja, het klopt dat ik hem naar Club Brugge wilde halen. Volgens mij kon hij naar meerdere clubs. Maar Kenneth wil op dit moment maar voor één club spelen en dat is Ajax. Dat siert hem. Hij is een jeugdproduct, wil hier slagen en is daarmee bezig", besluit de trainer. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!