Nieuws

Veerman kan frustratie RKC begrijpen: 'Zo kregen wij hem bij Heerenveen ook tegen'

Veerman kan frustratie RKC begrijpen: 'Zo kregen wij hem bij Heerenveen ook tegen'

11-09-2022 19:09 Laatste update: 19:10

Joey Veerman kan de frustratie van RKC na de laat gegeven strafschop voor PSV enigszins begrijpen. De middenvelder denkt dat de strafschop terecht is, maar geeft als kanttekening dat de speler tijdens zijn periode bij sc Heerenveen ook vaak dit soort momenten meemaakte tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA. 

Veerman verscheen na afloop van het duel voor de camera van ESPN. "Ik zag het niet vanuit mijn oogpunt", zegt Veerman. "Ik zie wel een hoog been. Als hij hem raakt, is het een penalty, toch? Als hij hem raakt", stelt de middenvelder. "Als de scheidsrechter ziet dat het een penalty is, dan is het gewoon een penalty. Ik weet het niet", geeft de spelverdeler toe. 

Het besluit van Serdar Gözübüyük wordt door Hans Kraay jr. een 'topclubpenalty' genoemd. Veerman vindt het ietwat overdreven, maar begrijpt de frustratie bij RKC. "Ik heb natuurlijk bij SC Heerenveen gespeeld. In de Arena kregen wij 'm ook geregeld zo tegen", zegt de middenvelder met een knipoog. "Normaal zou het niet mogen dat een topclub voorrang krijgt met een penalty", besluit Veerman. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!