AZ en FC Twente houden elkaar in evenwicht en spelen gelijk in Alkmaar

11-09-2022 18:38 Laatste update: 18:47

Het duel tussen AZ en FC Twente heeft zondagavond geen winnaar opgeleverd. De Alkmaarders kwamen op voorsprong, maar de ploeg van Ron Jans kwam verdiend langszij. Vanwege het gelijke spel blijft PSV tijdelijk tweede staan in de Eredivisie.

Met dertien en twaalf punten uit de eerste vijf duels konden AZ en Twente goede zaken doen met een overwinning en dat was vanaf de aftrap te zien. Beide ploegen zetten vanaf de eerste minuut vol druk om fouten af te dwingen bij de tegenstander, maar het leidde desondanks tot een weinig interessante eerste helft. Na drie minuten kreeg Jens Odgaard een grote kans, maar twijfelde de Noor en stond hij bovendien buitenspel.

Na een kwartier kreeg Tijani Reijnders een grote kans, maar de AZ-speler schoot naast. Het was een openingsfase die naast de kans van Reijnderes gelijk opging, maar tot weinig grote kansen leidde. In de tweede helft kreeg Odgaard opnieuw een grote kans die werd naastgekopt. De AZ-spits maakte het echter na een klein uur goed door de 1-0 binnen te werken. Twente ging op zoek naar de gelijkmaker en trof twintig minuten voor tijd via Ricky van Wolfswinkel de paal.

Tien minuten voor tijd was Ramiz Zerrouki en werd de lat geraakt. Een minuut later was het Manfred Ugalde die voor de bevrijdende 1-1 zorgde na een mooie actie van Joshua Brenet. AZ probeerde in de slotfase nog voor de 2-1 te zorgen, maar dat lukte niet, waardoor beide ploegen één punt halen uit de wedstrijd. Door het gelijke spel is AZ terug te vinden op de derde plek. FC Twente staat vijfde in de Eredivisie