Nieuws

Vaessen witheet na late RKC-deceptie tegen PSV: 'Kijk hoe snel hij opstaat'

Vaessen witheet na late RKC-deceptie tegen PSV: 'Kijk hoe snel hij opstaat'

11-09-2022 17:23 Laatste update: 17:50

Ook RKC Waalwijk-sluitpost Etiënne Vaessen is woedend na de aan PSV gegeven penalty in de absolute slotfase. Ondanks de nederlaag is de sluitpost trots op zijn ploeg.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf in de vijfde minuut van de blessuretijd een penalty aan PSV voor een vermeende overtreding van RKC-middenvelder Hans Mulder op Xavi Simons. "Het is ongekend", aldus Vaessen bij ESPN. "Ik heb het net gezien. Hans speelde eerst de bal en daarna raakte hij het hoofd, maar wat moet hij anders doen? Xavi Simons is 1 meter 60. Hij wordt op de bovenkant geraakt, maar hoe moet Hans anders die bal wegwerken?"

"Ik heb al een paar appjes binnengekregen dat het ongekend is. Het is een topclubpenalty", vervolgt de sluitpost. "Ik zit nu vol emotie, maar ik ben trots op de jongens hoe we het het grote PSV moeilijk hebben gemaakt. Blijkbaar hebben ze dit nodig. Ik vind dat we hier wel iets aan moeten doen. Misschien moeten we oud-profs bij de VAR zetten, ofzo. We hoeven er verder niet in te blijven hangen."

Vaessen was vlak na de overtreding nog betrokken bij een opstootje, omdat hij wat riep naar de op de grond liggende Simons. "Hij doet net alsof hij door vijf man in elkaar is geslagen. Kijk eens hoe snel hij opstaat. Het is een hele goede speler, maar dit heb je als topclub toch niet nodig? Ik ga niet zomaar iemand op z'n bek slaan, maar ik laat me niet zomaar... Blijkbaar moet hij een uur op het veld blijven liggen, dus ik zei: hey, sta op. Dit is een topclubpenalty. Het is gewoon zo, daar blijf ik bij. Aan de andere kant zouden we hem niet krijgen. Het is jammer, maar zoals ik al zei: ik ben trots op onze jongens. Met rechte rug stappen we de bus in."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!