Groningen wint uit bij Cambuur, Suslov beslissend voor ploeg van Wormuth

11-09-2022 16:28 Laatste update: 17:00

FC Groningen heeft uit bij SC Cambuur Leeuwarden met 0-1 gewonnen. De ploeg van trainer Frank Wormuth pakt zo de eerste uitoverwinning in de Eredivisie van dit seizoen.

Cambuur begon fel aan het duel, maar het was Groningen dat voor het eerst gevaarlijk werd. Na slordig balverlies aan Friese zijde was het aanvaller Abraham die op de paal schoot. In de 25e minuut kreeg Groningen weer een kans op de 0-1. Krüger loste een schot, maar doelman Virginia kon keren. Diezelfde Krüger was niet veel later weer gevaarlijk met geblokte poging na een goede dribbel. Uiteindelijk gingen de twee ploegen met 0-0 de rust in.

Na rust werd Cambuur een aantal keer gevaarlijk via dode spelmomenten, maar het lukte de ploeg van Henk de Jong niet om tot scoren te komen. In de 58e minuut leek dat wel te lukken, toen Van der Water de 1-0 binnenschoot. In de aanval ervoor stond Mambimbi echter buitenspel, waardoor de goal niet doorging. Daarna werd Groningen sterker en sterker met mislukte pogingen van Suslov en Abraham. In de 71e minuut resulteerde de aanvalsdrang van Groningen in de 0-1. Suslov schoot op aangeven van Pepi raak. In de slotfase leek Balker er nog 0-2 van te maken, maar in aanloop naar de goal werd er hands geconstateerd. Het bleef bij 0-1.

Groningen staat na de overwinning op Cambuur op de negende plaats in de Eredivisie met acht punten. Cambuur staat dertiende met vier punten.