Real Madrid overklast Mallorca en blijft foutloos ondanks vroege achterstand

11-09-2022 15:54 Laatste update: 15:58

Real Madrid heeft zondagmiddag geen fout gemaakt in het thuisduel met RCD Mallorca. De bezoekers kwamen verrassend op voorsprong, maar De Koninklijke herpakten zich snel en trokken in de tweede helft de wedstrijd over de streep. In de slotfase liepen de Madrilenen uit naar een 4-1 overwinning.

Real begon het duel met twaalf punten uit vier wedstrijden en was daarmee, onverrassend, koploper van de Primera División. Madrid was in alle facetten de betere, maar moest na ruim een half uur voetballen tóch de tegentreffer slikken. Vedat Muriqi kopte binnen vanuit een vrije schop en de ploeg van Carlo Ancelotti moest op zoek naar de gelijkmaker. Deze werd snel gevonden via Federico Valverde. De Uruguayaan zette het op een lopen vanaf de eigen helft en dribbelde naar het doel van Mallorca om vervolgens verwoestend uit te halen, wat in een prachtige treffer resulteerde.

In de tweede helft bleef Real drukken om op voorsprong te komen en was er een kwartier voor tijd loon naar werken. Vinícius Júnior schoot de bal prima binnen en zette de thuisploeg op een verdiende voorsprong. In de slotfase gooide Rodrygo Goes de wedstrijd op slot met een heerlijke treffer en pikte Antonio Rudiger ook nog zijn goaltje mee, waardoor Madrid nog altijd geen punten heeft gemorst in Spanje.

Real Madrid blijft met vijftien punten na vijf wedstrijden soeverein aan kop in de Primera Divisíon. Mallorca mocht lang hopen op een punt, maar druipt af en moet het doen met de dertiende plaats in Spanje.