Spaanse media lyrisch over De Jong: 'Gelukkig wilde hij niet vertrekken'

11-09-2022 14:31

Frenkie de Jong besloot na een lange transfersoap bij FC Barcelona te blijven en Spaanse media zijn blij dat de Nederlander voor dat pad heeft gekozen. De middenvelder tekende voor de openingstreffer tegen Cádiz FC, een wedstrijd die de Catalanen uiteindelijk met 0-4 wonnen.

Voor De Jong was het de tweede basisplaats op rij, na al te mogen starten in het Champions League-duel met Viktoria Plzen. Diario Sport geeft de Nederlander een 7 voor zijn optreden tegen Cádiz. 'Na een aarzelende eerste helft werd hij na rust steeds meer een drijvende kracht en liep hij besluitvaardiger over het veld.' Memphis Depay kreeg ook een basisplaats, maar de Spaanse media waren minder te spreken over de vervanger van Robert Lewandowski. 'Het was moeilijk voor Depay om de rol van Lewandowski over te nemen.'

Marca is zeer te spreken over De Jong, die zijn ploeg bij de hand nam. 'Gelukkig weigerde Frenkie de Jong te vertrekken bij FC Barcelona', kopt de toonaangevende sportkrant. 'Frenkie de Jong heeft een mooie wedstrijd laten zien. Zeer actief. Hij zocht en bood diepe en diagonale passes aan. Na 55 minuten wist hij zelfs Ledesma (doelman van Cadiz, red.) te passeren. Hij toonde een zeer compleet spel', besluit de krant.

AS voegt zich bij de andere media en laten zich positief uit over De Jong. 'Een goede wedstrijd van de Nederlandse middenvelder, die ook de hoofdrolspeler was bij het eerste doelpunt van Barça. Hij was erg dynamisch in het veld en probeerde de lijnen te doorbreken dankzij zijn kracht en veelzijdigheid. Hij mist op sommige momenten van de wedstrijd nog wat meer ambitie om een perfecte wedstrijd te spelen', sluit AS af.