Utrecht wint in eigen huis van Vitesse, Dost andermaal belangrijk in slotfase

11-09-2022 14:06

FC Utrecht heeft zondagmiddag in de slotfase de tweede overwinning van het seizoen gepakt tegen Vitesse. Bas Dost was zoals wel vaker de doelpuntenmaker aan Utrechtse zijde.

Al in de vierde minuut kreeg Utrecht via Boussaid de eerste kans. De aanvaller van de Domstedelingen schoot voorlangs. Daarna was het woord aan Vitesse, dat via Bialek bijna op 0-1 kwam. De spits kon een voorzet van Wittek nét niet binnentikken. Vervolgens kregen zowel Vitesse als Utrecht wat kansjes, maar de twee ploegen zochten uiteindelijk met de brilstand de kleedkamers op.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Vitesse-doelman Scherpen moest in de vijftigste minuut ingrijpen na een kopbal van Dost en twee minuten later moest verdediger Cornelisse een inzet van de lijn halen bij Vitesse. Daarna was het Meulensteen die goed ingreep, naar voren stormde en een schot loste, maar doelman Barkas kon redding brengen. In de slotfase gingen de Domstedelingen er alsnog met de winst vandoor. Na een schermutseling om de bal in het strafschopgebied viel de bal voor de voeten van Dost, die met links raakschoot.

In de slotfase hield Utrecht alleen nog maar tegen en probeerde Vitesse met man en macht aan de gelijkmaker te komen, maar alle hoekschoppen werden niet omgezet in een doelpunt. Baden Frederiksen schoot net naast en in de slotseconde werd nog een kopbal gelost door Ferro, maar doelman Barkas kon klemmen.

Door de overwinning op Vitesse kruipt Utrecht naar de achtste plek in de Eredivisie. Vitesse staat momenteel veertiende.