'Ervaren Duitser Rangnick neemt voorlopig het roer over in Manchester'

'Ervaren Duitser Rangnick neemt voorlopig het roer over in Manchester'

Volgens The Athletic is Ralf Rangnick voor het resterende deel van het seizoen de nieuwe manager van Manchester United. De ervaren Duitse trainer komt over van Lokomotiv Moskou, waar hij werkzaam was als de head of sports and development.

De 63-jarige Rangnick is misschien niet zo bekend als Zinédine Zidane of Mauricio Pochettino, maar heeft een succesvol verleden als trainer in Duitsland en wordt zelfs als de 'godfather' van het moderne Duitse coachen gezien. Hij werd vooral bekend door zijn rol achter de schermen bij RB Leipzig, waar hij een grote rol speelde in de opmars van de club. Ook kreeg hij het voor elkaar om het kleine clubje Ulm voor het eerst in de geschiedenis naar de Bundesliga te loodsen.

Manchester United verwacht Rangnick al snel op de club, ondanks dat de deal nog niet volledig gesloten is. Hij zal echter nog niet op de bank zitten tegen Chelsea, vanwege een ontbrekende werkvergunning. De Duitser zal naar verluid tot eind mei de hoofdtrainer zijn en daarna voor minimaal twee jaar aanwezig blijven in een rol als adviseur. Rangnick zal het overnemen van Michael Carrick, die na het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer tijdelijk aan het roer kwam te staan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie