Nieuws

Dijkhuizen: 'De jongens proefden denk ik dat de drie punten er in zaten'

Dijkhuizen: 'De jongens proefden denk ik dat de drie punten er in zaten'

11-09-2022 07:30

Marinus Dijkhuizen kijkt tevreden terug op de overwinning van Excelsior op FC Emmen. Volgens de trainer van Excelsior is de overwinning verdiend en mogen zijn spelers trots zijn op het resultaat.

Net voor rust kwam Emmen op voorsprong door een doelpunt van Ole Romeney. In de tweede helft draaide de Rotterdammers de score om en trokken uiteindelijk aan het langste eind. "Voor mijn gevoel een verdiende overwinning. Als trainer heb je altijd een gekleurde bril op, maar we hadden net iets meer over dan hen aan het einde", vertelt Dijkhuizen voor de camera van ESPN. Vooral in het laatste kwartier was Excelsior de bovenliggende partij. "Het gas ging helemaal open. We konden nog wat energie brengen. De jongens proefden denk ik dat de drie punten er in zaten. Vooral thuis voor eigen publiek."

Pas in de 95e minuut viel het winnende doelpunt in het Van Donge & De Roo Stadion. Eredivisie-debutant Nathan Tjoe-A-On scoorde uit een corner, iets wat volgens Dijkhuizen geen toeval is dit seizoen. "Dat trainen ze met elkaar. Het is volgens mij al de derde corner waar we uit scoren," vertelde de vijftigjarige trainer met een lach op zijn gezicht. "Het was een hele mooie avond voor de club en de mensen die er waren. Ik heb wel genoten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!