Fabrizio Romano: Gavi volgt voorbeeld Pedri en Fati gaat verlengen bij Barça

Fabrizio Romano: Gavi volgt voorbeeld Pedri en Fati gaat verlengen bij Barça

FC Barcelona gaat het contract van supertalent Gavi openbreken en verlengen. De Spanjaard blijft, ondanks interesse van Chelsea, de Catalanen trouw. 

Dat weet transferexpert Fabrizio Romano. De zeventienjarige middenvelder ligt nog tot medio 2023 vast in Camp Nou en beschikt over een ontsnappingsclausule van vijftig miljoen euro in zijn contract. Chelsea zou als kaper op de kust liggen, maar Gavi heeft al aangegeven bij Barça te willen blijven. ""Er moet nog gesproken worden over salarissen, want het is een vijfjarig contract met salaris dat ieder jaar stijgt. Gavi moet het gezicht van het nieuwe Barça worden", licht Romano toe op zijn YouTube-kanaal.

Barcelona slaagde er eerder seizoen al in om Pedri en Ansu Fati langer aan zich te binden. Het duo kreeg een transferclausule van één miljard euro in het contract en naar verluidt kan Gavi daar ook op rekenen. Ousmane Dembélé en Ronald Araújo staan ook op de nominatie om een nieuw contract te tekenen in Catalonië. 

Gavi staat te boek als een van de grootste talenten van Barcelona. Begin dit seizoen debuteerde hij onder Ronald Koeman in de hoofdmacht van de club. Niet veel later, in oktober, volgende zijn debuut bij de Spaanse nationale ploeg al.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie