Wedstrijdverslag

Excelsior wint in slotseconde van Emmen, Seymor matchwinner in Rotterdam

Excelsior wint in slotseconde van Emmen, Seymor matchwinner in Rotterdam

10 september - 22:54 Laatste update: 22:56
0

Excelsior heeft zaterdagavond in extremis van FC Emmen gewonnen. In eigen huis was het Serano Seymor die in zijn Eredivisie-debuut in de slotseconde binnen wist te koppen. Het werd op de valreep 2-1 voor de Rotterdammers. 

Excelsior en Emmen wisten tot nu toe voor het minste aantal schoten te zorgen in de Eredivisie en dat was aan het spelbeeld goed te merken. De ploegen kwamen lastig aan kansen, maar na een half uur spelen leek Excelsior op voorsprong te komen. Couhaib Driouech werd echter teruggefloten wegens buitenspel. In het eerste bedrijf was het Emmen dat voor het eerst toesloeg met een geldige treffer. Ole Romeny zorgde op slag van rust voor de openingsgoal. 

In de tweede helft ging Excelsior op jacht naar de gelijkmaker en werd de ploeg na een klein uur beloond. Nathan Tjoe-A-On zorgde voor de 1-1. Jeff Harderveld raakte in de slotfase zwaargeblesseerd en ging emotioneel van het veld. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd, maar het was Excelsior dat in de slotseconde de drie punten pakte. Seymor kopte goed binnen bij een hoekschop en zorgt voor drie ontzettend belangrijke punten voor Excelsior. 

Door de overwinning komt Excelsior op negen punten en stijgt de ploeg naar de zevende plaats, waardoor het linkerrijtje is bereikt. Emmen stapt teleurgesteld van het veld en behaalde tot nu toe slechts vier punten, waarmee de vijftiende plek wordt bezet. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie