Ajax rekent kinderlijk eenvoudig af met Heerenveen: assists-hattrick voor Tadić

10-09-2022 20:31

Ajax heeft in de Johan Cruijff Arena, met Mohammed Kudus en Davy Klaassen in de basis, kinderlijk eenvoudig afgerekend met sc Heerenveen. De Amsterdammers blijven daarvoor zonder puntverlies aan kop gaan in de Eredivisie.

De Amsterdamse grootmacht domineerde in de openingsfase en dat resulteerde al vliegensvlug in de openingstreffer. Het was 'Mister 1-0' Davy Klaassen die zijn ploeg op voorsprong zette. Krap een kwartier later kwam Ajax via een ingestudeerde vrije trap op 2-0. Aanvoerder Dusan Tadić leverde de bal op een presenteerblaadje af bij Kenneth Taylor, die raak schoot. Voor rust kreeg Heerenveen nog de kans op de 2-1, maar Remko Pasveer won de één op één strijd.

Na rust ging Ajax vrolijk door met scoren. Het was Mohammed Kudus die in de 48ste minuut zijn ploeg op 3-0 zette. Elf minuten later maakte de Ghanees op aangeven van Jorge Sanchez ook zijn tweede van de middag na een heerlijke aanval van de Amsterdammers. In de zeventigste minuut pikte ook de inmiddels ingevallen Brian Brobbey zijn goaltje mee. Tadić completeerde zijn hattrick aan assists bij de 5-0 van Ajax. Het bleef uiteindelijk bij 5-0.

Ajax blijft door de overwinning op de Friezen aan kop gaan in de Eredivisie. De Amsterdammers leden nog geen puntverlies en hebben achttien punten uit zes duels.