Barcelona loopt in slotfase uit op bezoek bij Cádiz, Frenkie belangrijk met goal

10-09-2022 21:16

FC Barcelona heeft in eigen huis gemakkelijk gewonnen van Cadiz. De Catalanen stelden in de tweede helft orde op zaken via uitgerekend Frenkie de Jong en Robert Lewandowski. Uiteindelijk liep de club uit naar een 0-4 overwinning.

Al in de tweede minuut kwam Cadiz bijna op voorsprong in het Camp Nou Spotify. Ruben Sobrino mikte net naast het doel. Vervolgens was het aan Barcelona, dat via een bal op de paal van Raphina nét niet op 1-0 kwam. In de 35ste minuut was het basisklant Memphis Depay die Barça op voorsprong kon zetten, maar de Oranje-international mikte een halve meter naast de goal. Vlak voor rust probeerde Ferran Torres de bal richting de kruising te krullen, maar het mocht niet baten.

Na rust zette Barcelona een tandje bij en dat resulteerde in kansen voor De Jong. In de 49e minuut probeerde de spelverdeler het met een lobje, maar doelman Jeremias Ledesma lette goed op. Zes minuten later was het wél raak voor de middenvelder. Gavi zorgde met goed voorbereidend werk voor de assist. In de 57ste minuut moest Memphis het veld ruimen voor Lewandowski en niet veel later was het al raak voor de Pool. Raphina maakte het doelman Ledesma lastig, waarna de spits de rebound kon binnentikken. Lewandowski bepaalde daarmee de eindstand.

In de slotfase werd het duel nog stilgelegd wegens een medisch noodgeval op de tribune. Na ruim drie kwartier werd de wedstrijd voortgezet en wist Barcelona nog twee keer te scoren: Ansu Fati en Ousmane Dembélé wisten nog voor een treffer te zorgen.

Door de overwinning gaat Barcelona aan kop in de Primera División. De Catalanen hebben dertien punten uit vijf wedstrijden. Real Madrid kan die koppositie zondag weer overnemen van de ploeg van Xavi.