Nieuws

Frenkie de Jong en Memphis mogen van Xavi starten bij FC Barcelona

Frenkie de Jong en Memphis mogen van Xavi starten bij FC Barcelona

10-09-2022 18:05

Memphis Depay en Frenkie de Jong staan zaterdagavond allebei in de basis in het duel tussen FC Barcelona en Cadiz CF. Trainer Xavi heeft besloten de twee Nederlanders bij de eerste elf te zetten, terwijl het tijdens de transferperiode nog einde oefening leek voor de twee spelers. 

Zowel De Jong als Memphis konden vertrekken tijdens de transferperiode, maar besloten dit niet te doen, ondanks interesse van respectievelijk Manchester United, Chelsea en Juventus. De kans op speeltijd lijkt bij Barcelona nu echter groter te worden. Beide spelers leken vooralsnog uitgespeeld bij de Catalaanse club. 

De basisplekken kunnen echter ook een andere reden hebben: Barça speelde afgelopen woensdag en komende dinsdag in de Champions League en wellicht heeft Xavi ervoor gekozen niet op volle oorlogssterkte te spelen tegen Cadiz. Robert Lewandowski is slachtoffer van deze zet en neemt plaats op de bank. 

Barcelona staat na vier wedstrijden op de tweede plaats in de Primera División en doet het vooralsnog naar behoren. In de Champions League gingen de Blaugranas ook goed van start en werd er met 5-1 van Viktoria Plzen gewonnen. 

De opstellingen:

Cadiz: Ledesma, Zaldua, Hernandez, Mamadou, Espino, Alex, Sobrino, Fede, Ocampo, Alejo, Lucas

Barcelona: Ter Stegen; Balde, Pique, Araujo, Bellerin; Sergio, Frenkie, Gavi; Raphinha, Memphis, Ferran

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!