Dessers 'groeide op' met Van Persie en werkt nu samen: 'Het is heel speciaal'

Dessers 'groeide op' met Van Persie en werkt nu samen: 'Het is heel speciaal'

25 november - 13:23
Eredivisie 0 Reacties

Cyriel Dessers beleeft plezier aan de samenwerking met Robin van Persie, die spitsentrainer bij Feyenoord is. De pinchhitter van de Stadionclub is trots op zijn status van 'supersub', die hij mede te danken heeft aan de Feyenoord-icoon.

De Belg is door KRC Genk verhuurd aan Feyenoord en is inmiddels geaard in Rotterdam. "50.000 supporters die je aanmoedigen en applaudisseren: dat heb ik nog nooit meegemaakt", vertelt Dessers in gesprek met Sporza. "Ik denk niet dat veel mensen dachten dat ik de beslissende goals zou maken voor Feyenoord toen ik als zestienjarige bij Tongeren in de vierde klasse speelde."

Dessers is trots dat hij met zijn jeugdidool op het veld mag staan. "Ik ben opgegroeid met Van Persie in het shirt van Arsenal, Manchester United, Feyenoord en Oranje. Het is heel speciaal om met hem te werken. Ik probeer zijn tips te absorberen. Ik mag er niets van laten schieten", is hij doelbewust. 

Hoewel de aanvaller in korte tijd de status van 'supersub' vergaard heeft, na winnende goals tegen Sparta Rotterdam, Union Berlin en AZ, blijft hij er zelf kalm onder. "Nu ben ik hot, maar ik neem het met een korreltje zout. Toen ik hier aankwam, waren er vraagtekens. En ik heb het gevoel dat ik ook in België nooit de vraagtekens volledig van me heb kunnen afschudden. Ik blijf er rustig bij."

Feyenoord neemt het donderdagavond in het kader van de Conference League op tegen Slavia Praag. Dessers moet naar verwachting weer genoegen nemen met een plek op de reservebank. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie