Nieuws

Bartomeu: 'Geen onregelmatigheid ontdekt in het contract van De Jong'

Bartomeu: 'Geen onregelmatigheid ontdekt in het contract van De Jong'

10-09-2022 13:19 Laatste update: 14:01
3

Josep Maria Bartomeu heeft zich uitgesproken over de contactsituatie rondom Frenkie de Jong. Volgens de voormalig president van FC Barcelona is het contract van de Nederlander volkomen legaal.

In gesprek met L’Equipe wijt de Spanjaard uit over de situatie rondom de Nederlandse middenvelder. Volgens Joan Laporta, die momenteel president is bij de Catalanen, is het contract van De Jong ongeldig met het oog op de financiële situatie. Bartomeu verklaart nu in de toonaangevende Franse krant dat er geen ongeregeldheden hebben plaatsgevonden rondom de contractverlenging van De Jong noch de andere spelers die hun contract verlengden. "Verrassend genoeg hebben gerenommeerde en onafhankelijke professionals zoals Ernst & Young (die de club in juni 2021 heeft gecontroleerd), of Deloitte, die in september 2021 een grondige due diligence hebben uitgevoerd, of het bureau Kroll, dat een gedetailleerd onderzoek heeft uitgevoerd in December 2021, geen onregelmatigheid ontdekt in het contract van De Jong of een andere speler. Noch de juridische diensten van de club en LaLiga."

Bartomeu vertelt dat tijdens zijn termijn de club er goed voor stond. Echter gooide de pandemie roet in het eten en veranderde de situatie in Barcelona. "We hadden de middelen om spelerscontracten te verlengen tijdens mijn ambtstermijn, maar de situatie veranderde onder de verschrikkelijke en onverwachte klap van de pandemie. We hebben in maart 2020 een salarisverlaging van 12% opgelegd om de kosten te verlagen. Vervolgens hebben we tijdens het seizoen 2020-21 een tweede salarisverlaging voorgesteld, in ruil voor een contractverlenging waardoor ze hun conditie zouden kunnen herstellen zodra de pandemie voorbij was."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!