Nieuws

Van der Vaart krijgt meer sympathie voor Ronaldo dan Messi: 'Werkweigering is het'

Van der Vaart krijgt meer sympathie voor Ronaldo dan Messi: 'Werkweigering is het'

25-11-2021 13:10

Rafael van der Vaart kraakt de instelling van Lionel Messi bij Paris Saint-Germain. De analist vindt dat de Argentijn nare trekjes vertoont op het veld, waardoor de voormalig voetballer langzaam zijn sympathie voor de sterspeler kwijtraakt.

"Ik vind het geen reet aan om naar te kijken", opent Van der Vaart bij Ziggo Sport over het spel van Messi tegen Manchester City. "Ik word er verdrietig van. Messi is heel erg zoekende, hij wil alles doen. Als hij niet scoort of geen assist geeft, is het voor hem een hele slechte wedstrijd. Neymar heeft dat veel meer, die open blik, en die geeft veel meer. Mbappé heeft dat ook. Op de een of andere manier past het nog niet helemaal", stelt Van der Vaart, die de vergelijking trekt met Cristiano Ronaldo.

"Ja, ik heb momenteel meer sympathie voor Ronaldo dan voor Messi", beaamt de 109-voudig international. "Totaal verschillende spelers, maar Ronaldo is echt aan het vechten. Hij wil zijn ploeg naar een hoger niveau tillen. Messi is aan het wandelen, dan denk ik: schaam jij je niet?", vraagt Van der Vaart zich af, die zich 'begint te ergeren' aan Messi. "Zo iemand wordt nooit meer geboren. Met Ronald Koeman begon het al. Werkweigering was het eigenlijk."

PSG verloor op bezoek bij Manchester City met 1-2, waardoor de Parijzenaren de Engelsen er met de groepswinst vandoor zagen gaan. Messi en co. zijn wel zeker van overwintering en eindigen op plaats twee. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!