Nieuws

'Het doet pijn dat dit soort dingen gebeuren, Ik begrijp het oprecht niet'

'Het doet pijn dat dit soort dingen gebeuren, Ik begrijp het oprecht niet'

10-09-2022 12:45 Laatste update: 12:48

Mark van der Maarel begrijpt de supporters van FC Utrecht die de club wekelijks in de problemen brengen niet. De verdediger heeft er in gesprek met het Algemeen Dagblad wel vertrouwen in dat Utrecht het tij nog gaat keren in de competitie.

De supporters van Utrecht staan de laatste weken nadrukkelijk in een slecht daglicht. Het duel met Fortuna Sittard werd stilgelegd en bij het duel tegen SC Cambuur ontstonden er rellen buiten de Galgenwaard. Ook de ontmoeting met Ajax werd ontsierd door wangedrag op de tribunes. Van Der Maarel begrijpt het gedrag niet. "Het doet pijn dat dit soort dingen gebeuren. Het raakt me. Ik begrijp het oprecht niet, dat bepaalde supporters blijkbaar niet doorhebben dat ze hun club met dit gedrag keihard duperen. Onvoorstelbaar is het. Feit is echter ook dat ze het spreekwoordelijke kleine groepje kwaden zijn onder de veel grotere groep goede supporters."

Tegen Fortuna Sittard werden vorige week de eerste drie punten van het seizoen behaald. Van der Maarel ziet in dat het nog niet om over naar huis te schrijven is voor de Domstedelingen. "We beseffen zelf echt wel dat het niet fantastisch was in Limburg. Feit is wel dat het gevoel nu eenmaal een stuk positiever is. Zo werkt het nu eenmaal in het voetbal en zo werkt dat zeker bij FC Utrecht."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!