Nieuws

Recordaankoop in de basis bij Cambuur: 'Belangrijk dat hij er gelijk staat'

Recordaankoop in de basis bij Cambuur: 'Belangrijk dat hij er gelijk staat'

10-09-2022 10:27

Silvester van der Water gaat zondag zijn basisdebuut maken namens SC Cambuur tegen FC Groningen, meldt het Friesch Dagblad. De aanwinst is fit genoeg om vanaf minuut één te beginnen.

Van der Water kwam in de zomerse transferperiode voor een bedrag van ruim een half miljoen over van het Amerikaanse Orlando City SC. Tot dusver kwam de buitenspeler nog niet verder dan 36 schamele minuten verdeeld over twee invalbeurten. "Hij heeft de laatste drie dagen heel goed getraind", licht trainer Henk de Jong zijn besluit toe om voor de linkspoot te kiezen in gesprek met de regionale krant.

"Dat is belangrijk, want hij moet er staan. Het gaat nu wel om de punten", aldus de oefenmeester. Zondag wordt om 14.30 uur afgetrapt in Friesland voor het duel met FC Groningen. De Jong rept over 'weken van de waarheid'. Volgende week gaat Cambuur op bezoek bij RKC Waalwijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!