Slot neemt titeluitspraak niet terug: 'Het is een compliment, we zijn net bezig'

Slot neemt titeluitspraak niet terug: 'Het is een compliment, we zijn net bezig'

25 november - 12:55
Eredivisie 0 Reacties

Arne Slot ziet dat Feyenoord in een kort tijdsbestek een enorme vooruitgang boekt. De oefenmeester is trots op zijn ploeg en neemt zijn titeluitspraken van afgelopen weekend niet terug.

Na de 4-0 overwinning van Feyenoord op PEC Zwolle nam Slot het woord 'titelkandidaat' in de mond. Hij heeft er geen spijt van dat hij wellicht onbedoeld veel druk bij zijn ploeg legt. "Ik wilde vooral iets over Zwolle zeggen en gebruikte het woord titelkandidaat", steekt Slot van wal in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar het is een compliment voor Feyenoord denk ik dat we kunnen worden vergeleken met Ajax en PSV, zeker omdat we pas vijf maanden met elkaar bezig zijn."

Slot blikt vooruit op de Conference League-wedstrijd tegen Slavia Praag. Als Feyenoord een punt pakt, is groepswint en dus overwintering een feit. Of de Rotterdammers het toernooi kunnen winnen, laat de 43-jarige trainer in het midden. "Alle clubs die er na de winter nog bij zijn, kunnen dat. Er zitten een paar sterke clubs tussen maar ook minder sterke." Wanneer Feyenoord eerste wordt in de groep, kan de zogeheten play-off-ronde overgeslageven worden en zit de Stadionclub rechtstreeks bij de laatste 32. "We zijn heel blij als we overwinteren, als dat ook nog kan zonder tussenronde en dus als groepswinnaar is dat mooi. Is het met een tussenronde is dat ook prima", besluit Slot.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie