Opinie

Voormalig enfant terrible Van den Bergh is hoofdtrainer: 'Mis alleen mijn salaris'

Voormalig enfant terrible Van den Bergh is hoofdtrainer: 'Mis alleen mijn salaris'

10-09-2022 08:48

Ricky van den Bergh, oud-voetballer van onder meer Sparta, ADO Den Haag (foto boven) en RKC Waalwijk, is inmiddels trainer in de Tweede Klasse bij Cion. Het enfant terrible van weleer vindt dat het trainersvak gigantisch wordt overschat door de buitenwereld.

In 2011 hing de voormalig spelverdeler zijn schoenen aan de wilgen en stroomde hij direct door in het amateurvoetbal. "Ik mis helemaal niets aan het profvoetbal", zegt Van den Bergh tegen Voetbal International. "Behalve mijn salaris dan", knipoogt hij. Ambities om trainer in het profvoetbal te worden, heeft hij Van den Bergh niet. "Ik vind het gewoon leuk bij dit soort volkscluppies. We proberen hier van weinig iets te maken."

"Ik neem het trainersvak een beetje met een korreltje zout. His tegenwoordig één grote poppenkast. Met voeding, analyses en videobeelden. Waar gaat het allemaal over? Vroeger bij een wedstrijdbespreking van tien minuten was ik vaak de eerste negen alweer vergeten", vervolgt Van den Bergh op haast kenmerkende wijze.

Veel tactische aanwijzingen geeft de oefenmeester van de plaatselijke trots uit Vlaardingen zijn spelers dan ook niet. "Op dit niveau gaat het om lekker voetballen en daarna samen een drankie doen. Ze moeten de bal gewoon proberen naar de juiste kleur te spelen. Iedere trainer is afhankelijk van de kwaliteit in zijn elftal. Ik ben ervan overtuigd dat Pep Guardiola met Telstar geen kampioen wordt in de Keuken Kampioen Divisie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!