Reactie

'Van Chelsea naar FC Volendam is geen stap omlaag, maar een stap omhoog'

'Van Chelsea naar FC Volendam is geen stap omlaag, maar een stap omhoog'

10-09-2022 08:17

Xavier Mbuayamba denkt niet dat zijn transfer van Chelsea naar FC Volendam terug is. De centrumverdediger, die vergeleken wordt met Virgil van Dijk, verklaart zijn overstap naar Het Andere Oranje.

Mbuayamba zag zijn debuut bij FC Volendam vrijdagavond uitlopen op een deceptie. Door maar liefst drie tegentreffers uit hoekschoppen werd er op eigen veld met 2-3 verloren van Go Ahead Eagles. "Het is veel te simpel", steekt de stopper van wal bij de NOS. "Zoiets kan niet gebeuren. We moeten het goed oplossen in de volgende wedstrijd."

Zijn overstap van The Blues naar de club uit het vissersdorp was aan het eind van de transferperiode groot nieuws. "Veel mensen zeggen dat Chelsea naar FC Volendam een stap omlaag is, maar ik zie het als een stap omhoog. Ik ga van onder 23-voetbal naar de Eredivisie. Als ik veel speel, kan ik me goed ontwikkelingen. Dat is het eigenlijk. Er was interesse van Eredivisie-clubs en ik had hier het beste gevoel."

Al sinds zijn zeventiende was de inmiddels twintigjarige Mbuyamba actief in het buitenland. Destijds vertrok hij bij MVV Maastricht. "Ik wilde daar niet blijven, omdat ik het gevoel had dat ik daar zou blijven hangen. Voor mijn ontwikkeling koos ik voor Barcelona. Ik heb daar veel geleerd. Ik wilde eigenlijk direct naar Chelsea, maar zij hadden een transferban. Vervolgens ben ik in het jaar daarna gegaan. Daar heb ik heel veel meegemaakt en mezelf ontwikkeld"

Ingeboet op het gebied van ambities heeft Mbuyamba allerminst. "Ik wil één, twee, drie seizoenen hier spelen. Zodra ik klaar ben, maak ik hopelijk de stap naar de top van de Eredivisie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!