Nieuws

Bayern München kampt met ware coronagolf: anti-vaxxer Kimmich test positief

Bayern München kampt met ware coronagolf: anti-vaxxer Kimmich test positief

25-11-2021 12:43

Joshua Kimmich is positief getest op het coronavirus, maakt Bayern München bekend. De ongevaccineerde middenvelder houdt de gemoederen in Duitsland flink bezig.

De Duitser moest de wedstrijd van zijn club tegen Augsburg afgelopen weekend aan zich voorbij laten gaan, aangezien hij in quarantaine moest nadat hij in contact was geweest met iemand die positief was getest. Nu is de 26-jarige spelmaker zelf de klos en moet hij langer binnen blijven. Kimmich zorgt in Duitsland voor veel ophef. De international van Die Mannschaft zou volgens velen het goede voorbeeld moeten geven door zich te laten vaccineren, helemaal nu de besmettingscijfers bij de oosterburen flink stijgen.

Bij Der Rekordmeister heeft het virus flink huisgehouden. Tegen Dinamo Kiev beschikte trainer Julian Nagelsmann over slechts vier wisselspelers. Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric-Maxim Choupo-Moting, Michaël Cuisance, Niklas Süle, Josip Stanisic en Kimmich zaten in quarantaine en bleven achter in Beieren. Eerder maakte Bayern al bekend ongevaccineerde spelers die in quarantaine zitten geen salaris uit te keren.

Door zijn besmetting mist Kimmich de wedstrijd tegen Arminia Bielefeld (27 november), de kraker tegen Borussia Dortmund (4 december) en het Champions League-duel met FC Barcelona (8 december). Duitse media melden donderdagochtend dat Kimmich om is en zich wel wil laten vaccineren. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!