Nieuws

Droomdebuut voor Mertens: binnen vijf minuten is het al raak

Droomdebuut voor Mertens: binnen vijf minuten is het al raak

10-09-2022 07:39

Lieke Martens kan terugkijken op een geslaagd debuut voor Paris Saint-Germain. De sterspeelster van de Oranje Leeuwinnen had slechts vijf minuten nodig om tot scoren te komen bij de 2-0 zege op ASJ Soyaux-Charente.

Vrijdagavond werd het nieuwe seizoen in de Division 1 Féminime afgetrapt. Er was bij PSG direct een basisplaats ingeruimd voor de van FC Barcelona overgekomen aanvalster. Op aangeven van Kadidiatou Diani prikte Martens na vijf minuten spelen de openingstreffer raak. Uiteindelijk liepen de Parijzenaren via maangeefster Diani nog voor rust uit naar een 2-0 voorsprong. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

Na vijf jaar bij Barcelona achtte Martens de tijd rijp voor het volgende avontuur in haar carrière. Na elf prijzen - waaronder de Champions League - bij de Spaanse grootmacht koos de voormalig beste voetbalster van de wereld voor een transfer naar Frankrijk. Naar verluidt staat ze nu voor een half miljoen euro per jaar op de loonlijst, waar ze het bij Barça nog met 250.000 euro moest doen.

De beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland (1-0 zege na verlenging) liet Mertens noodgedwongen aan zich voorbijgaan. De voetblessure die ze tijdens het EK in Engeland opliep, speelde haar nog parten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!