Nieuws

Kuyt wijst naar publiek na nieuw puntverlies: 'Jammer en dit helpt niet'

Kuyt wijst naar publiek na nieuw puntverlies: 'Jammer en dit helpt niet'

10-09-2022 07:13 Laatste update: 08:03

ADO Den Haag wist vrijdagavond het volgende duel in de Keuken Kampioen Divisie opnieuw niet te winnen. De ploeg van Dirk Kuyt kwam niet voorbij Jong AZ. De oefenmeester had op meer steun van de fans gerekend.

Door het 2-2 gelijkspel tegen de beloften uit Alkmaar is de balans na zes duels uiterst mager. Vier nederlagen, één zege en één gelijkspel zijn tot nu toe de schrale oogst onder het bewind van de dit seizoen in het profvoetbal debuterende coach. "Ik had echt gehoopt dat het publiek, dat ontevreden mag zijn, in ieder geval negentig minuten achter de groep staat om de spelers te steunen", vertelt Kuyt aan Omroep West.

"Ik denk dat de supporters net dat beetje verschil hadden kunnen maken om ons over dat dode punt heen te helpen en de wedstrijd vandaag te winnen. Nu voelde je toch eigenlijk vanaf het begin al een beetje een negatieve sfeer", vervolgt de eindverantwoordelijk. Pas in extremis wist ADO een punt te redden dankzij een doelpunt van Amar Catic.

"Ik heb al eerder teksten gehoord naar mij en de ploeg dat we moesten voetballen en jagen. En als je er dan juist achter gaat staan, help je het team. Dit helpt niet", aldus Kuyt stellig. "Dat is jammer en daar hebben we mee te maken. We hebben onszelf in deze situatie gebracht en dan moeten we dat zelf maar oplossen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!