Onana noemt speculaties 'bullsh*t': 'Daar wil ik het al langer over hebben'

Onana noemt speculaties 'bullsh*t': 'Daar wil ik het al langer over hebben'

25 november - 12:29 Laatste update: 12:46
Champions League 0 Reacties

Andre Onana spreekt voor het eerst sinds zijn dopingschorsing openlijk over het onstuimige jaar dat hij achter de rug heeft. De Kameroener zag de schorsing eerlijkheidshalve al aankomen, maar hij vond het lastig om te dealen met alle transferspeculaties.

In februari was het vooronderzoek voorbij en werd Onana definitief voor langere tijd geschorst van alle voetbalgerelateerde aangelegenheden. "Maar ik wist vier maanden van tevoren al dat die schorsing eraan zat te komen", erkent de goalie in gesprek met Ziggo Sport na de 1-2 zege op Besiktas. "Ik had een gesprek met Marc Overmars, Edwin van der Sar en de trainer (Erik ten Hag, red.). Zij zeiden: Andre, je moet hiermee zien te dealen. Dus ik bleef keepen, terwijl ik wist dat ik daarna lange tijd toe zou moeten kijken. Ik moest in de tussentijd blijven leveren voor het team, dat was lastig."

Onana geeft toe dat hij in een dal terechtkwam. Hij baalde van de berichtgeving, die zijn familie ook onder ogen kwam. "Het was moeilijk voor mij, mijn familie en mijn naasten. Voor mijn ouders... Dat was sh*t. Hoe moest ik het uitleggen aan mijn vader?"

De toekomst van de doelman werd plots ongewis, tot grote ergernis van Onana zelf. Woensdagavond bevestigde hij na afloop dat hij transfervrij gaat vertrekken aan het einde van het lopende seizoen, maar dat hij gedurende zijn schorsing een contract bij Internazionale zou hebben getekend, doet hij af als 'onzin'. "Daar wil ik het al langer over hebben: ik was in Salou (voor individuele training, red.), elke dag kwam er een artikel over mij. Dan was het Arsenal, dan was het Lyon. Daar word ik wel moe van, de media menen mij te moeten informeren over mijn eigen leven, come on. Ik heb nu nog een contract bij Ajax. Het is bullsh*t."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie