Nieuws

Laatste waarschuwing voor Utrecht-supporters: 'Ingrijpende maatregelen op komst'

Laatste waarschuwing voor Utrecht-supporters: 'Ingrijpende maatregelen op komst'

09-09-2022 19:10

Mochten FC Utrecht-fans zich nogmaals misdragen dreigt een deel van het stadion dicht te gaan, meldt RTV Utrecht. De gemeente, politie en het OM trekken aan de bel en waarschuwen het publiek in aanloop naar het duel van Utrecht tegen NEC.

De afgelopen weken staan de supporters van Utrecht niet in het beste daglicht. Het duel met Fortuna Sittard werd stilgelegd wegens het gooien vuurwerk en het na duel met SC Cambuur ontstonden er rellen buiten de Galgenwaard. Ook de ontmoeting met Ajax werd ontsierd door wangedrag op de tribunes. Zo kreeg Ajax-spits Brian Brobbey oerwoudgeluiden te horen en kreeg doelman Remko Pasveer vuurwerk naar zijn hoofd gegooid.

De gemeente, politie en het OM zijn er klaar mee en waarschuwen het publiek. 'Dit gedrag is onacceptabel en moet ophouden,' schrijven ze in een gezamenlijk statement. 'Het voetbalgeweld is enorm belastend en ingrijpend voor iedereen die hiermee te maken krijgt, waaronder de politie, het veiligheidspersoneel van het stadion en de spelers. Daarbij verpest dit het plezier van de andere supporters.'

Volgens de betrokken partijen volgen er 'ingrijpende maatregelen' als het weer hommeles is met de Utrecht-supporters. 'Denk daarbij aan sluiting van het tribunedeel van waaruit het incident plaatsvindt of het weren van uitpubliek bij een volgende wedstrijd.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!