Vermoedelijke opstellingen: PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse in actie in Europa

Vermoedelijke opstellingen: PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse in actie in Europa

25 november - 12:18 Laatste update: 12:30
Conference League 0 Reacties

De Nederlandse clubs in de Europa- en Conference League spelen vanavond hun vijfde duel in de groepsfase. Feyenoord en AZ kunnen groepswinst veiligstellen, terwijl Vitesse móet winnen om in de race te blijven voor een Conference League-vervolg na de winter. PSV heeft ook alleen baat bij een zege tegen Sturm Graz, om uitzicht te houden op overwintering.

PSV staat momenteel derde in Groep B, maar is nog altijd in de race door puntenverlies van Real Sociedad tegen Sturm Graz. Het gaat met koploper AS Monaco bedraagt drie punten, waardoor de Eindhovenaren - mits ze bij de eerste twee eindigen - waarschijnlijk veroordeeld zijn tot het spelen van play-offs tegen een nummer drie uit de Champions League. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Vitesse verwacht het Algemeen Dagblad geen wijzigingen.

Vermoedelijke opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Mauro Júnior; Doan, Sangaré, Götze, Gutiérrez, Bruma; Vinícius.

Feyenoord heeft aan een gelijkspel in Praag genoeg om zeker te zijn van groepswinst. Arne Slot moet het tegen Slavia Praag stellen zonder Justin Bijlow, maar beschikt verder over een volledig fitte selectie. De kans dat de Rotterdammers, los van Ofir Marciano, met dezelfde namen aantreden als tegen PEC Zwolle afgelopen weekend, is meer dan waarschijnlijk. 

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Marciano; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Toornstra, Linssen, Sinisterra. 

Voor AZ volstaat een remise ook om overwintering veilig te stellen. Pascal Jansen speelt met zijn ploeg al wekenlang in dezelfde formatie en daar lijkt in tegen FK Jablonec geen verandering in te komen. Dat betekent dat Zakaria Aboukhlal, die afgelopen weekend een punt redde tegen NEC, opnieuw plaatsneemt op de reservebank.

Vermoedelijke opstelling AZ: Vindahl; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjö, De Wit, Clasie; Gudmundsson, Pavlidis, Karlsson.

Vitesse speelt tegen Stade Rennes een alles-of-niets-wedstrijd. De Arnhemmers maakten indruk tegen Tottenham Hotspur, maar moeten resultaat halen om in de race te blijven voor Conference League-voetbal na de winter. Thomas Letsch staat voor een aardige puzzel, aangezien Markus Schubert en aanvoerder Danilho Doekhi een schorsing uitzitten. Naar verwachting worden zij vervangen door Jeroen Houwen en Dominik Oroz. Yann Ghobo wordt waarschijnlijk op het middenveld opgesteld. Dit gaat ten koste van Nicolai Baden Frederiksen. 

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Houwen; Oroz, Bazoer, Rasmussen; Dasa, Bero, Gboho, Tronstad, Wittek; Buitink, Openda.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie