Nieuws

ADO-spelers springen in de bres voor Kuyt: 'Hebben hem in de steek gelaten'

ADO-spelers springen in de bres voor Kuyt: 'Hebben hem in de steek gelaten'

09-09-2022 15:15 Laatste update: 15:24

ADO Den Haag-aanvoerder Boy Kemper en Gregor Breinburg nemen het op voor Dirk Kuyt. De oefenmeester ontvangt veel kritiek na de zwakke competitiestart, maar volgens de spelers is dit niet terecht.

"Ik vind namelijk dat wij hem meermaals in de steek hebben gelaten", laat Kemper optekenen door het Algemeen Dagblad. ADO heeft slechts drie punten gehaald uit vijf duels, waardoor de Residentieclub op de achttiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie staat. "Neem nu de eerste drie duels, die we verliezen door persoonlijke fouten en omdat we ballen van nog geen drie meter afstand verkeerd spelen. En ook tegen Willem II leden we zó simpel balverlies. Dan kun je langs de kant als trainer hoog en laag springen, maar daar valt niet tegenaan te coachen."

ADO speelt de komende twee wedstrijden tegen de beloftenteams van FC Utrecht en AZ. Er zal gewonnen moeten worden als Kuyt aan wil blijven als trainer. "Daarom moeten wij vechten voor onze trainer", vertelt Gregor Breinburg. "Dit is pas zijn eerste job in het betaald voetbal en die wil hij logischerwijs goed volbrengen. We moeten hem de komende weken helpen en voor hem de punten pakken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!