Nieuws

'Ik heb zeker inspiratie gehaald uit de aanwezigheid van Dirk Kuyt bij de club'

'Ik heb zeker inspiratie gehaald uit de aanwezigheid van Dirk Kuyt bij de club'

09-09-2022 14:23

Jens Toornstra keerde afgelopen transerzomer na acht seizoenen Feyenoord terug bij FC Utrecht. De ervaren middenvelder kijkt terug op een mooie periode en heeft veel bewondering voor Dirk Kuyt en Robin van Persie.

Terugkijkend op zijn Feyenoord-periode hebben Kuyt en Van Persie veel indruk gemaakt op Toornstra. "Zeker Dirk is inderdaad in mijn hoofd langsgekomen toen ik een lijstje ging maken met inspiratiebronnen. Het is niet dat ik per se tegen hem opkeek, maar ik heb vooral respect en waardering voor zijn loopbaan. Hij heeft het maximale eruit gehaald", zegt de middenvelder in gesprek met ELF Voetbal. "Net als hij moet ik het hebben van mijn harde werken. Fit zijn, sterk zijn. Ik heb zeker inspiratie gehaald uit de aanwezigheid van Dirk bij de club."

Kuyt is inmiddels hoofdtrainer van ADO Den Haag, maar is ook kort analist geweest. Toornstra ziet beide jobs niet zitten na zijn voetbalcarrière. "Je hebt jongens met een geweldig analytisch vermogen die precies zien wat er goed of fout is. Als ik écht ga opletten, zie ik het ook wel, maar ik kijk liever een wedstrijd achterover gezakt op de bank. Nee, ik zal na mijn loopbaan geen trainer of analist worden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!