Benzema mag blijven spelen ondanks uitspraak rechter

Benzema mag blijven spelen ondanks uitspraak rechter

Naar aanleiding van het sekstape-schandaal rondom Mathieu Valbuena heeft de Franse rechtbank Karim Benzema een voorwaardelijke celstraf van één jaar opgelegd. Daarnaast moet de spits van Real Madrid een boete van 75.000 euro betalen.

In de langlopende zaak zou het erom gaan dat Benzema zijn toenmalig ploeggenoot Valbuena heeft aangemoedigd om geld te betalen aan afpersers, die ermee dreigden om pikante beelden van de middenvelder te verspreiden. Dit was de reden dat Benzema zes jaar lang niet werd opgeroepen voor de nationale ploeg.
Benzema zal voorlopig niet daadwerkelijk de cel in hoeven te gaan. Naast de voorwaardelijke celstraf van een jaar krijgt de ster van Real Madrid ook nog een boete van 75.000 euro opgelegd.

De voorzitter van de Franse voetbalbond, Noël Le Graët, kon Benzema wel enigszins geruststellen: de spits zal niet nogmaals geschorst worden bij het Franse elftal. Hiermee lijkt het WK in Qatar niet in gevaar te komen voor Benzema. Bij zijn club Real Madrid is de spits nooit buiten de selectie gelaten door de affaire en dat lijkt daarom ook niet meer te gaan gebeuren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie