Nieuws

'Contractsoap Griezmann wordt vervolgd: Barça interpreteert voorwaarden anders'

'Contractsoap Griezmann wordt vervolgd: Barça interpreteert voorwaarden anders'

09-09-2022 08:35

Atlético Madrid doet er alles aan om de koopoptie op Antoine Griezmann niet te hoeven lichten. Toch wil FC Barcelona het nu aan laten komen op een rechtszaak. De Catalanen denken dat de Madrilenen het contract verkeerd hebben geïnterpreteerd.

Afgelopen week kwam er in de Spaanse media een verhaal naar buiten over het contract van de Griezmann. Als de Fransman gemiddeld meer dan dertig minuten speelt, moet Atlético de koopoptie van veertig miljoen euro lichten. Het heeft er alle schijn van dat de Madrilenen deze clausule willen ontlopen, aangezien de spits telkens iets minder dan dertig minuten voor tijd in het veld wordt gebracht.

Volgens Sique Rodríguez van het doorgaans betrouwbare SER zouden de Catalenen het nu aan willen laten komen een rechtszaak. Volgens Barça zit de vork namens heel anders in de steel. Griezmann zou al na één jaar gekocht moeten worden als hij meer dan de helft van de wedstrijden zou spelen. Dat heeft de Fransman me tachtig procent van de duels ruimschoots gehaald.

Onder contract of niet, Griezmann liet afgelopen week gewoon weer zijn waarde zien voor de Rojiblancos in de Champions League. De spits schoot zijn ploeg in de blessuretijd van de blessuretijd langs FC Porto. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!