Breaking news

Update: Premier League is solidair met de natie: geen wedstrijden komend weekend

Update: Premier League is solidair met de natie: geen wedstrijden komend weekend

09-09-2022 12:37 Laatste update: 12:45

Het heeft er alle schijn van dat er dit weekend niet gevoetbald gaat worden in Engeland. Door het overlijden van Queen Elizabeth (96) rouwt de Premier League mee met de rest van het land.

Het ging al een tijdje niet zo goed met de Bitse koningin, maar donderdagavond kwam het trieste nieuws naar buiten dat ze overleden is. Even later kwamen er met Manchster United, Arsenal en West Ham United drie Engelse clubs in actie in Europa, die allemaal een minuut stilte hanteerden.

Volgens The Daily Mail gaat dat er dit weekend niet van komen. Speelronde 7 lijkt te worden uitgesteld. Of het overlijden van de koningin ook impact op Ajax en PSV, is nog onbekend. De Amsterdammers spelen dinsdag tegen Liverpool, terwijl de Eindhovenaren het twee dagen later opnemen tegen Arsenal.

Update 12.08: De Engelse regering gaat de Premier League-clubs niet verplichten om de wedstrijden af te lasten in verband met het overlijden van Queen Elizabeth. De clubs mogen zelf bepalen of ze willen pelen of niet. De Premier League zelf heeft nog niet besloten of ze de wedstrijden er toch uit willen gooien.

De Britse regering kwam met het volgende statement. "De keuze of sportieve evenementen dit weekend doorgang kunnen vinden, ligt wat ons betreft bij de organisatoren. Er kan overwogen worden om met rouwbanden te spelen of een minuut stilte voor de wedstrijd in acht te nemen."

Update 12.33: Een mooi gebaar uit Engeland: de Premier League heeft de wedstrijden van komend weekend officieel uitgesteld met het volgende statement: 'In een meeting met de Premier League-clubs is vanmorgen besloten om Queen Elizabeth II te eren. We eren haar buitengewone leven en willen hiermee bijdragen aan het land door respect te tonen. De speelronde die dit weekend in de Premier League gepland stond, wordt daarom uitgesteld. Ook de wedstrijd die op maandagaovnd op het programma stond. Verdere updates over wanneer de speelronde gaat worden ingehaald zullen worden gegeven tijdens de periode van rouw'. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!