Nieuws

De Wit realistisch: 'Het spel moet beter, maar dat we winnen is het belangrijkste'

De Wit realistisch: 'Het spel moet beter, maar dat we winnen is het belangrijkste'

08-09-2022 23:54 Laatste update: 23:55

Dani de Wit is erg blij met de overwinning van AZ op Dnipro-1. De middenvelder vond het spel niet goed, maar de drie punten gaan mee naar Alkmaar.

De Wit werd donderdag matchwinner door de enige goal van de wedstrijd te produceren. Hij hoorde na afloop dat zijn doelpunt het eerst schot binnen de palen was van AZ. "Dat is niet best. In de eerste helft hadden we het heel moeilijk, zoals je dat vaker hebt in Europese uitwedstrijden. Je speelt dan tegen ploegen die voor het doel gaan hangen, stugge ploegen. Het spel moet beter, maar dat we winnen is het belangrijkste", zegt De Wit tegenover ESPN.

De middenvelder van AZ schoot na een goed aangesneden voorzet van invaller Yuki Sugawara de 1-0 tegen de touwen. "Een typische goal voor mij? Ja, eigenlijk wel", reageert De Wit. "Ik weet dat Yuki een hele goede trap heeft, dat hij ze goed kan neerleggen. Deze viel goed en ik kon bijna niet missen, al raakte ik hem niet geweldig."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!