Pover AZ doet goede zaken in eerste Conference League-wedstrijd tegen Dnipro-1

08-09-2022 22:59

AZ is donderdag goed begonnen aan het Europese seizoen. De Alkmaarders wonnen op bezoek bij Dnipro-1 met 0-1 dankzij een doelpunt van Dani de Wit.

De wedstrijd in Oekraïne kwam moeizaam op gang. Beide ploegen deelden een paar speldenprikjes uit, maar grote kansen werden niet gecreëerd. Na ruim een kwartier spelen kwam AZ wel met de schrik vrij. Sam Beukema kopte een voorzet van Dnipro-1 op de eigen paal. Verder gebeurde er bijzonder weinig in de eerste helft, waardoor de Alkmaarders met 0-0 gingen rusten in Oekraïne.

AZ kwam sterk uit de kleedkamer. In de 63e minuut resulteerde dit in de openingstreffer. Dani de Wit tikte een goed aangesneden voorzet van invaller Yuki Sagawara van dichtbij binnen: 1-0. Dit bleek uiteindelijk de enige treffer van de wedstrijd te zijn, AZ kwam niet meer in de problemen. Nog wel een klein lichtpuntje voor AZ: de van een blessure herstelde Riechedly Bazoer maakte in de slotfase van het duel weer enkele minuten.

Volgende week donderdag speelt AZ de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Conference League. De Alkmaarders ontvangen dan FC Vaduz in het AFAS Stadion.