Nieuws

Rust in vrede: oud-doelman Piet Schrijvers op 75-jarige leeftijd overleden

Rust in vrede: oud-doelman Piet Schrijvers op 75-jarige leeftijd overleden

08-09-2022 20:08

Treurig nieuws uit de voetbalwereld: Piet Schrijvers is woensdag overleden. Dat bevestigt zijn familie aan De Telegraaf. De oud-doelman werd 75 jaar en leed aan Alzheimer.

Schrijver was jarenlang de doelman van Ajax en FC Twente. Bij de Amsterdammers kreeg de oud-sluitpost de bijnaam ‘De Beer van De Meer’. Schrijvers stond bekend als een van de beste doelmannen uit zijn generatie. De keeper begon zijn carrière bij het Amsterdamse DWS en in 1968 maakte hij de overstap naar Enschede, om bij FC Twente te gaan spelen. Na zes seizoenen vertrok de doelman naar Ajax, waar hij negen seizoenen onder de lat stond.

Met Ajax won Schrijvers vijf keer het landskampioenschap en twee keer de KNVB Beker. De sluitpost speelde tussen 1963 en 1985 maar liefst 632 competitiewedstrijden voor de Amsterdamse grootmacht en Twente. Ook speelde hij 63 Europa Cup-duels en 46 interlands voor Oranje.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!