Nieuws

Groningen legt talentvolle middenvelder langer vast: 'Goede, functionele techniek'

Groningen legt talentvolle middenvelder langer vast: 'Goede, functionele techniek'

08-09-2022 18:45

Luciano Valente heeft een nieuw contract getekend bij FC Groningen. De achttienjarige middenvelder zette donderdag zijn handtekening gezet onder een vierjarige verbintenis tot medio 2026, met een optie op nog een seizoen.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij met de contractverlenging van Valente. "Luciano is een talentvolle speler, die goed uit de voeten kan op meerdere posities op het middenveld", zegt Fledderus op de clubsite van Groningen. "Hij heeft een goede functionele techniek en de juiste voorwaarden om letterlijk en figuurlijk te groeien en zich te ontwikkelen. Luciano is leergierig en grijpt alle faciliteiten in het TopsportZorgCentrum aan om beter te worden."

Valente maakte dit seizoen zijn debuut in de Eredivisie voor Groningen. "Onder leiding van onze specialisten laat hij tevens zien zich verder te willen ontwikkelen. Daar komt bij dat Luciano een echte Stadjer is én onze Opleiding heeft doorlopen", vervolgt Fledderus. "Dat zijn allemaal ingrediënten, die het extra mooi maken als je een speler langer kunt binden. Wij zijn blij met de ontwikkeling van Luciano en van beide kanten hebben we het vertrouwen in een goede toekomst met elkaar. Wij zullen van onze kant er alles aan doen om Luciano het juiste platform te bieden voor een optimale groei."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!