Nieuws

Go Ahead Eagles versterkt zich met transfervrije Tekie: 'Kan het spel goed lezen'

Go Ahead Eagles versterkt zich met transfervrije Tekie: 'Kan het spel goed lezen'

08-09-2022 17:40 Laatste update: 17:46

Tesfaldet Tekie is officieel speler van Go Ahead Eagles. De Zweedse middenvelder maakt transfervrij de overstap van Fortuna Sittard naar Deventer en heeft een verbintenis voor één seizoen ondertekend in de Adelaarshorst.

Technisch manager Paul Bosvelt is erg blij met zijn nieuwe aanwinst, al wilde Go Ahead Eagles aanvankelijk de selectie versterken op een andere positie. "We hebben de afgelopen periode gekeken naar een back en een aanvallende versterking, waarvan het laatste profiel echt een speler zou moeten zijn die ons direct beduidend beter zou maken", reageert Bosvelt op de clubsite.

"Toen bleek dat een aanvaller in de door ons gewenste categorie niet voorbij kwam, hebben we gekeken naar wat onze groep nog kon gebruiken qua profiel. Met Tesfaldet Tekie hebben we een ervaren middenvelder vast kunnen leggen. Hij is verdedigend sterk door het spel goed te lezen en veel ballen te veroveren. Daarnaast kan hij het spel ook goed verplaatsen, ook over langere afstand. Wij denken dat hij een speler is die ons kan helpen in de strijd om lijfsbehoud", aldus Bosvelt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!