Nieuws

Witte rook uit Londen: Chelsea presenteert opvolger van Tuchel op Stamford Bridge

Witte rook uit Londen: Chelsea presenteert opvolger van Tuchel op Stamford Bridge

08-09-2022 16:48 Laatste update: 16:57

Graham Potter is de nieuwe trainer van Chelsea. De 47-jarige trainer van Brighton & Hove Albion tekent een contract voor vijf seizoenen op Stamford Brigde en gaat de ontslagen Thomas Tuchel opvolgen.

Na een teleurstellende start van het seizoen, besloot Chelsea eerder deze week Tuchel op straat te zetten. In de Britse wandelgangen ging de naam van Potter al rond, maar nu heeft Chelsea zijn nieuwe hoofdtrainer officieel gepresenteerd. Via het Zweedse Östersunds FK en Swansea City kwam de 47-jarige trainer medio 2019 terecht bij Brighton, waar hij de afgelopen seizoenen een goede indruk maakte. Mede hierdoor heeft Potter een transfer naar Chelsea afgedwongen.

"Ik ben ongelooflijk trots om Chelsea FC, deze fantastische voetbalclub, te vertegenwoordigen", reageert de nieuwe hoofdtrainer op de officiële kanalen. "Ik ben erg verheugd om samen te werken met Chelsea's nieuwe eigendomsgroep en kijk ernaar uit om de enthousiaste spelersgroep te ontmoeten. Ik wil een cultuur binnen het team ontwikkelen waar onze geweldige fans trots op kunnen zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!