Transfernieuws

'Basacikoglu verlaat Heracles en gaat geluk beproeven bij Turkse tweedeklasser'

'Basacikoglu verlaat Heracles en gaat geluk beproeven bij Turkse tweedeklasser'

08-09-2022 16:15

Bilal Basacikoglu gaat Heracles Almelo verlaten, melden RTV Oost en Turkse media. Naar verluidt vertrekt de voormalig buitenspeler van onder meer sc Heerenveen en Feyenoord naar het Turkse Tuzlaspor.

De Turkse tweedeklasser gaat een afkoopsom betalen voor Basacikoglu, wiens contract bij Heracles nog tot de zomer van 2023 doorloopt. Het is niet bekend hoe hoog dit bedrag is. Ondanks dat de Nederlandse transfermarkt al dicht is, kunnen er nog steeds spelers vertrekken. De deadline van de Turkse competities ligt op donderdagavond 23.59 uur, waardoor Basacikoglu op het laatste moment Heracles nog kan verlaten.

De 27-jarige vleugelaanvaller maakte in 2021 de overstap van het Turkse Gaziantep FC naar Almelo. Basacikoglu kwam vol vertrouwen terug naar Nederland, maar wist zijn oude niveau niet te halen. De voormalig speler van sc Heerenveen en Feyenoord speelde afgelopen jaar 27 keer Eredivisie-wedstrijden, waarvan negentien als invaller. Aangezien Basacikoglu weinig perspectief heeft op een basisplaats in Almelo, zou hij graag terug willen keren naar Turkije.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!