Transfernieuws

'Go Ahead Eagles dicht bij vastleggen transfervrije Tekie (ex-Fortuna)'

'Go Ahead Eagles dicht bij vastleggen transfervrije Tekie (ex-Fortuna)'

08-09-2022 13:11

Go Ahead Eagles staat op het punt Tesfaldet Tekie vast te leggen. De 25-jarige Zweed speelde de afgelopen drie seizoenen bij Fortuna Sittard en liep daar onlangs uit zijn contract. De verdedigende middenvelder heeft nog geen club gevonden en kan zomaar zijn carrière in Deventer vervolgen. 

Het Zweedse Sportbladet meldt dat Tekie hard onderweg is naar de club. Het medium spreekt van een transfer 'in de afrondende fase'. De 25-jarige Zweed doorliep de jeugdopleiding bij Norrköping en vertrok in 2017 voor ruim anderhalf miljoen euro naar KAA Gent. Fortuna Sittard pikte de speler in 2019 op. 

Go Ahead kan alle versterkingen goed gebruiken, gezien de club zich op de zeventiende plek bevindt in de Eredivisie. Trainer René Hake krijgt met Tekie een extra optie op het middenveld en de speler heeft met 74 Eredivisie-wedstrijden in de benen de nodige ervaring. Fortuna ontsnapte vorig seizoen op de valreep aan degradatie en wacht nog op de eerste overwinning van het huidige seizoen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!