Nieuws

Xavi vol lof over voormalige paria: 'Zo scherp als een mes, even goed als Neymar'

Xavi vol lof over voormalige paria: 'Zo scherp als een mes, even goed als Neymar'

08-09-2022 12:16

Xavi kijkt zijn ogen uit wanneer Ousmane Dembélé het op zijn heupen heeft. De Franse vleugelspeler was woensdag op stoom in het Champions League-duel met Viktoria Plzen. Xavi ziet veel van een oud-ploeggenoot terug in Dembélé en geeft de speler daarmee een groot compliment. 

Dembélé was met twee assists belangrijk voor FC Barcelona en vooral de tweede assist was van grote schoonheid. Na het duel stak Xavi van wal over de Franse speler, die enkele maanden geleden nog leek te vertrekken bij de Catalanen. "Hij is gelukkig en tevreden, hij geniet, is belangrijk voor mij, voor de groep...", stelt Xavi tegenover Sport.

"Hij maakt het verschil. Hij is zo scherp als een mes en heeft het momentum te pakken", vervolgt de oefenmeester, die de vergelijking trekt met de duurste speler aller tijden. "Ik wil hem niet overladen met complimenten, maar de kwaliteiten die hij heeft in de 1-op-1 zijn van het niveau van Neymar op zijn best. Hij moet alleen nog gedurfder spelen, meer op doel schieten en scoren", besluit Xavi.

Barcelona is uitstekend aan de Champions League begonnen met een 5-1 overwinning. Aanstaande dinsdag treedt Barça aan voor de kraker op bezoek bij Bayern München. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!